top of page

Foodtruck

EN RIKTIG FOODTRUCK

Hyr eller köp en foodtruck av högsta kvalitet. Byggda i Sverige på välkända märkesbilar.

FÖRSÄLJNINGSPRIS

Begär offert

HYRA

från 7000 kr / vecka

HYRA

Om ni behöver en foodtruck för ett event eller annan idé ni har för en kortare eller längre period så är det bästa att hyra den av oss. Vi har helt inredda foodtrucks som är helt flexibla att använda utan krav på vatten eller strömanslutning. De är helt självförsörjande!

De flesta typer av handverktyg kan tilläggsbeställas vid hyra av foodtruck:

Grytor, vispar, formar, durkslag m.m. Kom med en lista på era behov så finns det i foodtrucken när den levereras.

KÖPA

Vill ni köpa en foodtruck av oss, så bokar vi in ett möte, där vi tillsammans ser hur vi kan bygga vagnen efter era behov. Det finns många val att ta ställning till så skriv ner din idé, och fundera på hur du vill att det ska se ut innan mötet. Nedanför hittar du vanliga frågor.

VANLIGA FRÅGOR

Kan man köra foodtrucken på B-körkort?

Ja, de flesta. Det är en beroende på totalvikten, som är max 3500kg som fordonet får väga i transport. När ni parkerat ert fordon finns inga krav på totalvikt.

Hur mycket kostar en foodtruck?

Detta är precis som alla fordon väldigt varierande, beroende på utrustning, fabrikat och modell. Vill man bygga sin egen truck helt ny, bygger vi på en del olika bilar, men Peugot, Mercedes och Renault är mest förekommande. Våra bilar byggs i Sverige med alla de regler kring certifikat och krav som finns att rätta sig efter. En ny truck kan med en fingervisning kosta från 550 000 kr, men vanligtvis kostar den uppemot 900 000. helt beroende på behov av utrustning.

Behöver man tillstånd och vart får jag ställa upp foodtrucken och sälja min mat?

Det finns två olika tillstånd som krävs för att börja sälja mat från sin truck:

1. Ett livsmedelstillstånd som säger att din truck är godkänd av din kommun och att ni får tillreda mat i den. Detta tillstånd söker man i sin hemkommun där ert företag utgår ifrån. Tillståndet följer med trucken över allt och skall finnas uppsatt för inspektör om så skulle behövas.

Livsmedelstillståndet är också bundet till det företag eller person som driver verksamheten. Skulle du köpa en begagnad truck, måste du söka ett nytt tillstånd för den specifika trucken.

2. Det andra tillståndet som krävs är tillstånd av markägaren där ni skall stanna för att servera er mat. Detta tillstånd är det som kan vara avgörande för er om ni hittar en bra plats eller inte. Om ni önskar stå på kommunens mark, behöver ni godkänt av dem. Detta är väldigt olika från kommun till kommun så innan ni bestämmer er för att köpa en truck, så måste ni ha ett bra ställe att stå på!

Om ni skulle hitta plats på en privatägd mark, t. ex. hos ett företag så är det ett godkännande från dem som krävs, och inte kommunen.

Vill man stå på en festival så betalar man oftast en avgift för varje tillfälle och blir tilldelad en plats. Då har festivalarrangören redan förhandlat med kommunen och ni behöver inte ansöka om tillstånd själva. Om ni är osäkra på ett ”uppställnings-tillstånd”, så är det alltid kommunen som kan bistå med rätt svar, eller markägaren, som ni önskar vara hos.

Vad kostar det att äga en foodtruck?

Den största investeringen är såklart inköpet av foodtrucken. Men att äga en foodtruck är ungefär som att äga en bil när det kommer till fordonsskatt. Vad gäller försäkringen kan det såklart skilja sig mellan olika försäkringsbolag, men någonstans mellan 6500 och 11 000 kr per år ligger en helförsäkring på.

Vad gäller andra driftskostnader så är det väldigt olika beroende på din verksamhet, men vanligt förekommande är mobil uppkoppling till kassasystem och abonnemang hos kassasystemleverantör (Swish, Izettle etc.)

Hur drivs vagnens utrustning?

Man kan bygga på olika sätt, men nedan beskrivs de vanligaste.

ENBART EL

Elsystemet anpassas efter maskinparken som valts i trucken, oftast mellan 16 A till 32 A. Detta system bygger på att matningen kommer från en extern källa som driver hela truckens energibehov. Det är viktigt att man har tillgång till den strömkapacitet som krävs dit man skall köra och arbeta i trucken.

Fördelar med enbart el: Den absolut driftsäkraste lösningen.

Nackdel: 100% beroende av markström och därmed mindre flexibel.

INBYGGT ELVERK / GASOL

Detta är ett mellanting för kunna att vara mer flexibel med trucken. Trucken använder sitt inbyggda elsystem, men producerar el själv till allt som kräver 220 v ström. Vad gäller dina restaurangmaskiner, som kräver minst 16 A, behövs gasolanslutning.

Du kan koppla in dig via en fast elanslutning om det finns tillgång till det, för att driva din truck men kommer alltid att behöva använda gasol för drift av utrustning.

Fördelar med inbyggt elverk / gasol: Du kan ställa dig var som helst utan behov av extern kraftkälla. Din vagn är därmed 100% självförsörjande

Nackdelar:

  • Ett bra elverk kostar minst 50 000 kr och det behöver underhåll som vilken utrustning som helst.

  • Kan vara störande i ljudvolym och avger avgaser.

  • Behov av tankning av både gasol & diesel / bensin.

  • Restaurangutrustning är dyrare i inköp om dem skall vara ”gasol-anpassade”.

ÖVRIGA TJÄNSTER

STÄDNING AV EKIPAGE

Normal städning 1800:- (3 timmar)

TRANSPORT

T/R till din uppställningsplats (begär offert)

våra modeller

sodexotrucken.jpg

Foodtruck

FÖRSÄLJNINGSPRIS 

Begär offert

HYRA

7000 kr / vecka

flexi-brandiun.jpg

Restaurangvagn

FÖRSÄLJNINGSPRIS (FRÅN)

225 000 kr

HYRA

5000 kr / vecka

TypeH_vehicle_family_1-thumb.jpg

caselani foodtrucks

FÖRSÄLJNINGSPRIS

Be om offert

HYRA

Ej till uthyrning

350bildmed fläkt.JPG

Le grand xxl

FÖRSÄLJNINGSPRIS (FRÅN)

155 000 kr

FINANSIERING

från 3700 kr / månad

SF2020_LE_GRAND_FOODTRAILERS_7-2020-110

Le grand xl

FÖRSÄLJNINGSPRIS (FRÅN)

135 000 kr

FINANSIERING

från 3200 kr / månad

SF2020_LE_GRAND_FOODTRAILERS_7-2020-80 k

Le grand L

FÖRSÄLJNINGSPRIS (FRÅN)

115 000 kr

FINANSIERING

från 2600 kr / månad

bottom of page